Sve spremno za 20. Međunarodnu naučnu konferenciju Crnogorske sportske akademije u Dubrovniku

Sve spremno za 20. Međunarodnu naučnu konferenciju Crnogorske sportske akademije u Dubrovniku

Crnogorska sportska akademija iz Podgorice obilježava 20 – tu jubilarnu Međunarodnu naučnu sportsku konferenciju. Ovaj najprestižniji naučni skup kada su u pitanju sportske nauke u Jugoistočnoj Evropi održaće se od 20. – 23. aprila 2023. godine u Cavtatu, pored povijesnog grada Dubrovnika.

“Suorganizator je Kineziološki fakultet iz Splita , a partneri ove najprestižnije naučne konferencije su Fakultet sporta iz Ljubljane i Kineziološki fakultet iz Zagreba”, ističe prof. dr Duško Bjelica predsjednik Crnogorske sportske akademije i predsjednik ove naučne konferencije.

On ističe da se nalaze na programu Evropskog koledža sportskih nauka za 2023.godinu. Očekuju podršku i uklhučivanje u ovaj projekat COK-a i još nekoliko olimpijskih komiteta i evropskih strukovnih saveza koji su izrazili želju za učešćem u okviru work šop prezentacija.

Prijavljeno preko 350 učesnika iz 27 zemljalja sa pet kontinenata koji potpisuju ukupno 140 naučnih i stručnih radova iz oblasti sportskih nauka.

 Plenarni predavači su : prof. Dr Robert C. Schneider iz Odjela za kineziologiju, sportske studije i fizičku edukaciju Fakulteta u Brockportu (Sjedinjene Američke Države), prof. dr. sc. Igor Jukić sa Kineziološkog fakulteta Sveučilište u Zagrebu , Ingi Thor Einarsson sa Univerziteta u Reykjaviku (Island), dr Šime Veršić sa Kineziološki fakulteta Sveučilište u Splitu koji radi i u HNK Hajduk , zatim prof. primarius Anamarija Jurčev Savićević iz Instituta za javno zdravstvo Splita i Dalmacije i Odjela za epidemiologiju i respiratorne infekcije Hrvatske, prof. dr Gregor Jurak sa Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani, prof.dr Nevenka Maras sa Učiteljskog fakulteta Sveučilišta iz Zagreba kao i prof. dr Johanes Karl sa Univerziteta u Nimburgu (Njemačka).

Konferencija će imati i regionalnu doktorsku školu , zatim radni sastanak uredničkih timova najznačajnih regionalnih naučnih časopisa iz oblasti sportskih nauka kao i nekolika work šopa iz pojedinih sportova i sportskih disciplina.

Svi abstrakti odobrenih radova biće objavljeni u časopisu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine koji se nalazi u najprestižnijoj svjetskoj citatnoj bazi WOS , a cijeli radovi u međunarodnom časopisu Sport Mont koji se nalazi u citatnoj bazi SCOPUS.

 

Objave iz medija:

https://www.dan.co.me/sport/ostali-sportovi/sve-spremno-za-jubilarnu-konferenciju-csa-5163930

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/sve-spremno-za-20-medunarodna-naucnu-konferenciju-crnogorske-sportske-akademije/

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>